Conferinta de Medicina Familiei. 28 Martie – 31 Martie 2019, Bucuresti „Echilibrul delicat intre stiinta, arta si comunicare”, editia a XV-a
Posted in StiriConferință organizată de Asociația Medicilor de Familie București-Ilfov (AMFB) – una dintre cele mai importante manifestări științifice anuale dedicată medicilor de familie unde Grupul GastRO al SNMF a participat, alături de Asociația Pacienților cu Afecțiuni Intestinale Inflamatorii din România (ASPIIR) în deschiderea conferinței cu sesiunea “GP in IBD – Pacientul cu diaree între medicul de familie și specialist”
În cadrul sesiunii grupul GastRO al SNMF reprezentat de dr. Udrescu Mihaela și dr.Moșneaga Ligia medici de familie cu interes în gastroenterologie alături de invitații lor: prof.dr. C. Gheorghe, șeful secției 1 din Clinica de Gastroenterologie, I.C.Fundeni; specialistului infecționist, dr Nicoleta Tudor; și Isabella Grosu din partea asociației ASPIIR, au adus în atenția medicilor de familie, o clasificare a tipurilor de diaree, un algoritm de diagnosticare rapidă, prezentare de cazuri ce sugerează patologie de boală inflamatorie intestinală(recto-colită ulcero-hemoragică-RCUH sau boala Crohn (BC). O identificare rapidă a unor astfel de pacienți și direcționarea lor corectă în system scurtează timpul de diagnosticare.
Tot în cadrul conferinței la atelierul practice de stomaterapiei grupul GastRO reprezentat de dr. M. Udrescu și dr. L. Moșneaga medici de familie cu interes în gastroenterologie și asociatia ASPIIR reprezentat de d-na Isabella Grosu, având ca invitat special pe Georgeta Păsărin asistent principal chirurgie , Clinica de Chirurgie și Transplant Hepatic, I.C.Fundeni, s-au prezentat principalele elemente practice legate de stome (status post chirurgical al pacientului stomizat/principalele tipuri de stome, noțiuni generale de îngrijire a stomelor, complicații ale stomelor,probleme legate de prescrierea medicală necesară pentru obținerea dispozitivelor). Toate acestea s-au desfășurat după modelul de joc ,,adevăr sau provocare”. Într-o atmosferă colegială, participanții au dobândit abilități noi necesare în abordarea corespunzătoare a pacientului stomizat.